“Sy rasa nak bawa kereta lain je..”- Bell dedah masalah terjadi lepas bawa kereta mini cooper

Tak pernah dapat hadiah sebesar ini,’ – Bell Ngasri melompat dapat Mini Cooper Clubman

UMUM mengetahui pelakon, Bell Ngasri dinobat sebagai Bintang Paling Popular di Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke-35 (ABPBH35) pada 21 Julai lalu.

 

Itulah kalau dah rezeki, pelakon dan pelawak bertaraf legenda itu turut menerima hadiah sebuah kereta import berharga RM200,000 daripada syarikat kenderaan DTC Motors.

Menurut pemiliknya, Afendy Wahid, dia mengambil keputusan menaja selepas melihat tiada sebarang pihak berbuat demikian selain merasakan pelakon dan pelawak itu layak menerima hadiah tersebut.

Bell atau nama sebenarnya Ngasrizal Ngasri, 43 dilihat teruja, melompat ketika kereta tersebut didedahkan semasa majlis penyerahan sebentar tadi.

Ujarnya dia sangat teruja dan terlalu gembira kerana hadiah mewah dan besar itu adalah kali pertama dalam hidupnya.

“Saya mestilah speechless. First time saya dapat hadiah sebesar ini, saya dah kata saya tak kisah apa pun jenis kereta, saya terima semuanya kerana ia percuma.

Tapi DTC Motors bagi kereta ini (Mini Cooper Clubman) saya sangat-sangat suka.

“Semalam seharian saya di Pulau Pinang, balik malam tu saya tak boleh tidur sebab terlalu berdebar… dapat tidur sejam dua mengigau pula,” ceritanya.

Kejutan buat pelakon Bell Ngasri apabila bakal dihadiahkan kereta oleh sebuah syarikat sebagai penghargaan jasanya menghiburkan rakyat Malaysia.

Khabar gembira itu diumumkan wakil syarikat tersebut ketika pemenang trofi utama Anugerah Bintang Popular ke-35 (ABP35) terbabit diundang ke konti Hot FM, pagi tadi.

Di hadapan barisan penyampai stesen radio itu, Khairy Jamaluddin, Fara Fauzana, AG dan Johan, individu tersebut membuat pengumuman yang disambut sorakan gamat satu konti.

“Apabila KJ dah sebut, meluap-luap hati ini nak ke depan (umum). Dengan ini saya mewakili syarikat ingin menghadiahkan Bell sebuah kereta,” kata pemanggil bernama Fendi ketika berpeluang bercakap dengan Bell.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*