Dikatakan Sakit Sampai Wajah Dah Berubah, Begini Keadaan Pelakon Sherry Ibrahim Buat Ramai Mendoakan

Sebelum ini tular mengenai fiz1kal pelakon Sherry Ibrahim yang dikatakan susut sehingga ada yang mendakwa dirinya s4kit, namun, Sherry menafikan dakwaan tersebut.

Terbaharu, Sherry sekali lagi tampil menjel4skan perkara seb3nar mengenai d4kwaan tersebut dengan menyatakan dia hanya mengalami kurang selera makan.

“Mula-mula memang saya jaga pemakanan, saya akt1f beriadah. Dah bertahun-tahun saya amalkan tapi sekarang ramai yang ambil berat dan ada yang anggap saya tak sihat.

“Saya tak pernah dimasukkan ke hospital, j4rang demam. Mungkin sekarang saya tak ada selera makan. Saya kena paksa semuanya,” katanya.

Disoal adakah penyusutan berat badan Sherry berpunca angkara perbuatan jahat manusia, Sherry akui dia telah ikhtiar dan reda dengan apa yang terjadi terhadapnya.

“Saya rasa saya tiada musuh dengan sesiapa. Saya y4kin saya ada hubungan yang baik dengan semua orang. Tapi kadang-kadang dalam hidup ini kita tak tahu apa yang orang rasa terhadap diri kita.

“Alhamdulillah saya dah ikhtiar apa yang patut. Banyak benda saya dah ikhtiar. Lama juga (ikhtiar). Insya-Allah, apa pun kita kena berserah.

“Ini semua keizinan Allah, saya sedar, saya reda dan ikhtiar. Bila saya dapat maklum balas mengenai itu, saya sedar saya kena ikhtiar dengan cara lain,” kongsi Sherry.

Lebih mengejutkan, Sherry berkongsi terdapat g4ngguan-g4ngguan an3h yang terjadi sehingga dia enggan berhubung dengan orang.

“Saya tak pernah ada musuh, repvtasi saya dalam industri pun tak ada masalah dengan orang. Saya pun tak mahu memperbesarkan hal ini

“Ada (gangguan aneh) di hujung-hujung. Banyak jawapan yang Allah beri. Saya memang berser4h, Perkara begini tak boleh main-main. Allah lebih berkuasa.

“Kelvarga saya ada bersama saya ketika itu, saya juga tak sedar. Saya bersukur sangat ada orang yang sentiasa bersama saya. Allah nak tunjuk kepada saya yang sentiasa ada orang yang bantu saya.

“Saya banyak elakkan diri dengan orang. Saya tak mahu jumpa orang,” dedah Sherry lagi.

Namun disebalik kisah mistik itu, Sherry menjel4skan dirinya kini dalam keadaan baik dan berharap tidak diganggu lagi malah berhak mendapat kebahagiaan.

“Alhamdulillah, Allah mendengar doa saya. Setiap yang terjadi adalah satu perkara yang Allah nak kita buka mata. Ia buat saya lebih penyabar.

“Dah okey, saya harap saya tak diganggu, saya berhak dapat kebahagiaan saya. Saya tak pernah mend0akan pada sesiapa benda yang tak baik. Saya suka tengok orang bahagia. Saya juga tak minta empati dan simpati,

“Apa yang dah jadi itu dah terjadi, saya reda. Saya hormat setiap orang yang mengenali saya,” katanya.

Dalam pada itu, Sherry turut memberi pes4nan agar sentiasa berbuat kebaikan dan melepaskan apa yang bukan milik kita.

“Kita hanya manusia, Allah sahaja yang maha berkuasa. Orang yang terkena (gangguan), mungkin rasa w4s-w4s, ikhtiar sahaja.

“Berjaga-jaga, bila makan kita kena baca Bismillah, jangan gaduh dengan orang, apa yang bukan milik kita, kita kena lepaskan sebab saya bukan milik sesiapa, saya masih ada ayah saya.

“Walaupun saya tak berkahwin, tiada sesiapa boleh miliki saya, saya tak tujukan ini pada sesiapa. Kita kena sentiasa beringat pada Allah S.W.T,” harapnya.

Sumber: Melodi TV3

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.