“Boleh Bungkus Baju Dan Balik Kampung!” – Michael Ang Selar Kegiatan Menipu Mak Cik Kemboja

Sebelum ini, Makcik Kemboja yang dikenali sebagai Madame Mariyah dikecam selepas mengeluarkan kenyataan yang mencetuskan pelbagai reaksi netizen.

Dikatakan Melayu Malas

Kenyataan yang berbaur gurauan dengan mengatakan dirinya yang berketurunan Kemboja dikatakan lebih rajin bekerja berbanding dengan orang Melayu yang dilabel sebagai pemalas.

Susulan itu, Mariyah yang merupakan pemilik sebuah gedung tekstil yang menjalankan perniagaan jahitan pukal di Skudai, Johor tampil membuat permohonan maaf secara terbuka selepas videonya itu tersebar luas.

Tidak lama selepas itu, Mariyah juga turut mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tunku Mahkota Johor atau TMJ kerana memberi keizinan untuk dirinya menjalankan perniagaan di negeri Johor.

Satu Persatu Didedahkan
Rentetan dari isu juga, pelbagai isu baru yang mula timbul dan dikatakan beberapa kejadian yang melibatkan ‘scammer’, penipuan dan hutang mula terbongkar.

Jika dilihat di media sosial, netizen mula mendedahkan kepada umum apa yang dilakukan oleh Makcik Kemboja ini terhadap beberapa individu yang terlibat dengan perniagaannya.

Michael Ang Selar Makcik Kemboja

Isu ini juga mendapat perhatian daripada pengarah dan pelakon, Michael Ang.

Tulis Michael Ang, dia yang pada mulanya boleh menerima gurauan Makcik Kemboja, solah-olah menjadi marah apabila melihat dan mendengar pelbagai rintihan daripada makcik-makcik yang turut terlibat dengan produk Makcik Kemboja ini.

Malah Michael Ang turut menyelar tindakan Makcik Kemboja tersebut dan meminta supaya dia boleh bungkus pakaian dan balik ke kampung asalnya.

Michael Ang turut mengakhiri penulisan dia dengan menyatakan orang seperti ini seorang yang keji dan berselindung dibalik Kaabah.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*