Pintu rumah sentiasa terbuka untuk awak – Shakilla Khoriri

“Daddy Ameena, rumah saya sentiasa terbuka untuk awak datang bila-bila masa berjumpa dengan anak.”

Demikian kenyataan pelakon Shakilla Khoriri selepas didakwa melarang bekas suami yang juga penyampai radio, Fizi Ali bertemu anak tunggal mereka.

Kata Shakilla, 35, tiada niat untuk menjauhkan Fizi dengan anak mereka, Ameena Sofia selain memohon penyampai radio Hot FM terbabit berhubung secara baik demi kebaikan anak.

“Tidak ada istilah menceroboh sebab awak sebahagian daripada hidup Ameena. Kami sentiasa tunggu panggilan video dan mesej awak untuk berjumpa.

“Awak tidak mencari Ameena, jadi berhenti cakap saya larikan anak awak. Hentikan! Tolong berkomunikasi dengan saya secara baik dan tenang. Kita boleh lakukan,” katanya menerusi Instagram.

Sementara itu, pelakon drama Adam Dan Hawa itu mengakui penat berusaha mendekatkan Ameena dengan Fizi, namun akhirnya dianggap sebagai berniat jahat.

“Saya bersusah payah menyatukan kami bertiga sebagai ibu dan bapa kepada Ameena. Berkali-kali jemputan berkaitan Ameena ditolak kerana tidak mahu ada masa bertiga.

“Setiap kali saya yang rendahkan diri dulu demi Ameena. Usaha demi usaha dibuat sampailah saya rasa maruah dipijak malah dituduh tidak ‘move on’ (berdamai dengan masa lalu) sebab sering kali mencari.

“Kisah saya dan dia sudah berakhir dan saya pun dah lama reda dengan semua itu. Cukuplah dengan kenyataan saya tidak bagi jumpa anak, provokasi dalam media sosial dan cerita peribadi. Saya penat!,” ujarnya.

Dalam masa sama, pemilik nama lengkap Nurul Shakilla Mohd. Khoriri itu enggan kisah peribadinya dibongkar dengan lebih banyak dalam media sosial kerana mahu fokus menjaga cahaya mata perempuannya itu.

“Cukuplah spekulasi tentang kisah kami. Cerita kami bukanlah hidangan atau platform untuk kalian keruhkan keadaan.

“Saya tidak perlu jawab apatah lagi pamer bukti atas setiap keputusan yang saya buat untuk anak saya.

“Anak saya lebih penting buat masa sekarang tetapi saya tak nafikan hak Ameena untuk dapatkan perhatian dan kasih sayang kedua belah pihak. Apa lagi untuk memutuskan silaturrahum antara anak dan bapa,” jelasnya.

Semalam, proses Sulh berhubung isu hak penjagaan anak antara Fizi dan bekas isterinya, Shakilla Khoriri yang juga seorang pelakon gagal mencapai kata sepakat.

Malah, permintaan Fizi untuk berjumpa anaknya iaitu Ameena Sofia juga tidak dipersetujui Shakilla.

Fizi dan Shakilla mendirikan rumah tangga pada 18 Januari 2018 sebelum mereka mengumumkan penceraian pada Disember 2021.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*